(Kedvcsinálónak teszem fel ide, a borús napokra.) Ezek a legutóbbi kreálmányaim:

Zs. Istvan írta:Az egyik lényeges dolog, hogy nem szabad semmilyen stukatur meg egyéb olcsó gipszeket használni, csakis modellgipsz jöhet szóba. Abból is az elérhető legjobb minőség.
mizar írta:Fogászati gipsz lenne az igazi, de a beszerzési forrást nem tudtam a közelben kideríteni.
...
Bármennyire sima, és nincs lyuk, rés, stb a szerszámon, szerintem akkor is karcol, kompromisszumot kötöttem, hogy melyik az a karc amit ki tudok polírozni, és ott abbahagytam a finomcsiszolást.
De volt egy igen nagy pozitívuma az üvegszerszámhoz képest. Nem tapadtak össze.
Zs. Istvan írta:Látom Jani nem tétlenkedsz
Szép kis termés.
Zs. Istvan írta:(Szándékosan nem a kiértékelt eredmény, ezt is törlöm majd)
Sidius írta:Zs. Istvan írta:Látom Jani nem tétlenkedsz
Szép kis termés.
Ez is szép kis termés!:
Zs. Istvan írta:(Szándékosan nem a kiértékelt eredmény, ezt is törlöm majd)
-De kár lenne! Akkor majd én felteszem! Remélem nem gyilkolsz le érte!![]()
(Ha zavar, akkor leveszem.)
Zs. Istvan írta:egy ilyenből előbb-utóbb konfliktus adódik:
nem annyi az, nem úgy van, manipuláció, meg egyebek.
Zs. Istvan írta:Bár azért szerencsére ebben a topicban nem nagyon fordulnak meg rosszmájú emberek, maradjon is így!
mizar írta:
Ezért készítettem egy Newton interferométert. Kipróbáltam energiatakarékos fénycsővel és higanygőz lámpával is. A higanygőz szebb képet ad, jobban látszanak az interferencia csíkok. A zöld lézer az igazi, de sajnálom ezért beépíteni, mert ez a megoldás is megfelelő.
Schneyolo írta:Ha nem sajnálod a pénzt rá ,akkor vegyél bele kisnyomású nátriumgőz lámpát. Philips SOX vagy Master SOX-E.
Nem olcsó, de szinte egy hullámhosszon világít, és kontrasztos interferencia sávokat ad.