Optikai próbák
Re: Optikai próbák
A műszertípus cserére írtam, hogy lesz még neked TCT vagyis Tilted Component Telescope.
Innen kezdődnek:
https://www.telescope-optics.net/tilted2.htm
Innen kezdődnek:
https://www.telescope-optics.net/tilted2.htm
:)Tudtam hogy ezt inkább nem kellene megkérdezni... Soha nem lesz vége. 

Gyuricza István
Egyszer egy újságíró azt mondta a már visszavonult Pelének egy foci bemutató után, hogy aznap különlegesen nagy szerencséje volt a fekete gyöngyszemnek, mert a tizenhatosról tízből tízszer beletalált a felső lécről lelógatott hulla-hopp karikába. Mire Pelé azt válaszolta: "Érdekes dolog ez a szerencse. Azt tapasztaltam életem során, hogy minél többet gyakorolok, nekem annál több van belőle..."

MDA
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés; három méréssel már lehet kezdeni valamit...
- Lovász András
- Lovász András
Leheletnyi... Gondolatnyi...
Veszélyes vizek ezek...

254/1200 Dobson,
eq-platform
eq-platform
Ezek azok András.
De nem baj, kell ennyi bele...Még a végén valaki másénak hinnék
Amúgy nincs gond, mert jó hangvételű a megvitatás...Pont ez kell, hogy hosszassan lehessen kivesézni ilyen dolgokat. Azért is jó ha felkerülnek ilyen tesztfelvételek mert ha elég ilyen lenne, egy kezdőnek idelátogatva és összehasonlítva a sajátját, eldönthetné milyen a saját távcsöve. Nem pedig abból tudnánk meg, hogy egy 1000-es körüli fókuszhoz sok a 4mm okulár... 

Gyuricza István
- Lovász András
Igen István, ezek a hiteles csillagtesztek (az értelmezésükkel együtt) valóban aranyat érnek! 

254/1200 Dobson,
eq-platform
eq-platform
Aranyat érne minden felületről legalább egy pár ilyen defókusz... Persze tudjuk hogy ez kényes téma, mert hát kiderűlhet ellenkezője is mint amire a gazda gondolt. De szerintem a segítő szándékból kell kiindulni, és a rossz példa is segítő infó ebben az esetben. 

Gyuricza István