Homokozó-gumiszoba

Minden olyan a csillagászathoz köthető téma, amely a fenti kategóriákba nem sorolható be.
Dlajos
Hozzászólások: 628
Csatlakozott: 2011.09.08. 06:07

Homokozó-gumiszoba

Hozzászólás Szerző: Dlajos » 2011.11.26. 06:23

Kedves Csillagváros polgárai!

Úgy gondolom, hogy bár önhibámon kívül, mégis miattam is elég sok off hozzászólás született az elmúlt pár napban, bár már előtte is tapasztalható volt…
Ez nem tesz jót egy olyan fórumnak, amely szakmai fórumnak indult, egyfajta folyamatosan bővülő szakmai kézikönyvként szeretne működni, és segítséget nyújtani a csillagászat szerelmeseinek.
Ugyanakkor több topic-ban, pl. - "A moderátornak" - , többek által felvetődött, hogy szükség lenne egy olyan általános, beszélgetős mappára, ahol meg lehet beszélni egy-egy hozzászólás hátterét, ötletelni, akár okoskodni is, a nem szigorúan kapcsolódó commentek is bekerülhetnek, belefér egy kis poénkodás, finomabb bundatépkedés stb.
Ezért hoztam létre ezt a topic-ot. Neve direkt provokatív, hogy lehetőleg sokan megnézzék.
Ha az ötletem nem tetszik, kérlek, hogy ne írd meg! :D Ha más is így gondolja, akkor a topic napokon belül eltűnik a süllyesztőben.
A "don't feed the troll, eat the troll" elv itt is igaz.
Ha a topic mégis, akaratod ellenére fent marad, akkor nem kell megnyitnod, nem kell bosszankodnod a sok "sületlenség" miatt.
Abban az esetben, ha megmarad, de a cím nem tetszik a többségnek, két-három hét után, magam fogom kérni az adminisztrátort, hogy nevezze át a mappát. ( Bocs, az esetleges plusz munkáért!)
Várom az ötleteket, de az legyen kifejező, figyelemfelkeltő, hogy az első hozzászólását tervező fórum társ ne nyisson kérdésének új topic-ot! Ha a kérdés érdekes és jó, akkor innen át lehet másolni, akár idézetként, a szakmai topic-ba és ott, folytatni a korrekt válasszal, hozzászólással.
No, hát valami ilyenre gondoltam...
Köszönöm a figyelmet!
Üdv,
L.
csakb
Hozzászólások: 951
Csatlakozott: 2009.09.16. 02:00

Re: Homokozó-gumiszoba

Hozzászólás Szerző: csakb » 2011.11.26. 10:25

Szia!

A címválasztás nagyon tetszik. :D
Az ötlet is. :)
astrohist
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2009.10.01. 20:27

Re: Homokozó-gumiszoba

Hozzászólás Szerző: astrohist » 2011.11.26. 12:29

Kedves Dlajos!
Az elvvel egyetértek.
Csak, hát: valamikor szeptemberben nyitottam már egy topicot ugyan ezzel a céllal. "Beszéljük meg" címen, az "egyesületi élet" alcímnél megtalálható! Akkor hát miért legyen ugyan arra a célra két topicunk? (Egyébként is annyi van, amelyik már rég' nem él!)
Másrészt, egy kicsit vissza hökken a cím. Ugyanis van benne egy jókora lenézés. Hogy aki ide ír, azt nem kell komolyan venni. Lehet, hogy Balázsnak tetszik, nekem nem! (Más a könnyedség, és más a lekezelés!) Üdvözlettel: BQ.
csakb
Hozzászólások: 951
Csatlakozott: 2009.09.16. 02:00

Re: Homokozó-gumiszoba

Hozzászólás Szerző: csakb » 2011.11.26. 13:14

Hát igen, némi önirónia, és szarkazmus kell a címhez. :)

A Beszéljük meg topikra már nem is emlékszem. Az a baj az ilyenekkel, hogy hamar elsüllyednek, aztán vagy megtalálja az ember, vagy nem. Aki meg nem régi motoros itt, az nem is keresi.
Dlajos
Hozzászólások: 628
Csatlakozott: 2011.09.08. 06:07

Re: Homokozó-gumiszoba

Hozzászólás Szerző: Dlajos » 2011.11.26. 14:58

Kedves BQ.!
Mint írtam, direkt egy provokatív címet adtam a leendő topic-nak, hogy sokan megnézzék és reagáljanak, ha úgy gondolják.
Ígéretemet be fogom tartani, én fogom kérni az adminisztrátort, hogy változtassa meg a címet, ha jobbat, kifejezőbbet találunk. (két-három hét, remélem, hogy ez idő alatt nem rémítek el senkit ezzel a névvel!)
Nem akartam két párhuzamos topic-ot, de valószínűleg figyelmetlenségem miatt én nem találtam meg azt amit említett. Igaz az "Egyesületi élet" alcímben nem is kutakodtam. Azt hittem, hogy az MCSE specifikus mappa.
Az MCSE mint egyesület általános vitafóruma, elsősorban tagok hozzászólásait várjuk!

Az észrevételt köszönöm!
Üdv,
L.
astrohist
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2009.10.01. 20:27

Re: Homokozó-gumiszoba

Hozzászólás Szerző: astrohist » 2011.11.26. 16:35

Hát persze, azért alapvető, hogy a megnézzük, van-e ilyen. Én is megnéztem a meglevőket előzőleg.
Azért most már nem egészen értem, mit is szeretnél ide tenni? Mi az hogy "bundatépés"? Hol van a határa az esetleges személyes vitáknak?
Odáig egyetértünk, hogy egy-egy határozott célu topicban gyakran bele csúsznak olyan levelek, amelyek már nem a témára vonatkoznak. Azokat át kellene tenni. De nem fogják ám! Nézzd meg, pl. a Jupiter c. topicban már rég nem a Jupiterről esik szó, hanem a digitális fényképezésről. Amire pedig volna egy másik rovat. Csakhogy azt nem nézi meg aki a Jupiter akarja fényképezni. Egyszóval kicsit zavaros lesz az egész.
(Ezek tulajdonképpen könnyen áthidalhatók lennének, ha valahol valaki másik topicban válaszol egy levélre, akkor annyit ír: hogy válaszoltam itt vagy ott.) No, ezen érdemes töprengeni.
A topicot egyébként nem a címe miatt néztem meg, hanem azért mert ha egyszer megnyitom a csillagvárost, akkor minden (majdnem minden) újdonságot megnézek. Egyébként azonban éppen a cím miatt nem szívesen írnék ide! BQ.
Dlajos
Hozzászólások: 628
Csatlakozott: 2011.09.08. 06:07

Re: Homokozó-gumiszoba

Hozzászólás Szerző: Dlajos » 2011.11.26. 17:40

astrohist írta:Hát persze, azért alapvető, hogy a megnézzük, van-e ilyen. Én is megnéztem a meglevőket előzőleg.
Azért most már nem egészen értem, mit is szeretnél ide tenni? Mi az hogy "bundatépés"? Hol van a határa az esetleges személyes vitáknak? ....
Mint írtam, megnéztem és nem találtam ilyen szabadon beszélgetős topic-ot.
Amit említettél, ott szerepel, hogy lehetőleg MCSE tagok hozzászólását várjuk.
Hogy mit szeretnék ide tenni; például az ilyen beszélgetést amit most is folytatunk.
Vagy: Balázs, tök jó az új avatarod!
vagy,
tobe írta:
...de számomra utóbbi időben az egyik legnagyobb örömforrás, ha hasonló érdeklődésű emberekkel másról is tudok viccelődni, amellett, hogy a témát is kiolvasom szinte mindet. Ha a hozzászólásaimat megnézitek, nem hiszem hogy valami rosszindulat látszana bennük a hülye humorom pedig kissé szúrós általában, azt tudom én is, de inkább a tüskéket kifele fordítom, semmint magamat szurkáljam, "Kukac" ugye mi nem kukacoskodunk sokat ?

A bundatépésről pedig, nem anyázásra, személyeskedésre gondoltam. Ha mindenki betartja a fórum alapszabályát, akkor nem kell félni, hogy eldurvul a helyzet. Ha mégis, akkor a kizárás előtt itt még helyre lehet tenni a renitens fórumozót.
Egyébként azonban éppen a cím miatt nem szívesen írnék ide!

Nem az a szándékom, hogy mindenki minden hozzászólását innen kezdje, ott vannak a szakmai topic-ok.
Ha csak locsogni akar, megosztani egy történetet, vagy lusta utána olvasni a már leírtaknak akkor azt itt tegye fel! Olyan kérések ismétlődnek, hogy csak néhány oldalt kellene visszalapozni, vagy egy másik hasonló témájú lapba beleolvasni.
A cím, bár én találtam ki, nekem sem tetszik. Ezért írtam, hogy várom az ötleteket. Kedves BQ., tőled is!
Ha pedig végleg nem megy, akkor majd elhal.
Szerintem egy próbát megért.
Üdv,
L.
astrohist
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2009.10.01. 20:27

Re: Homokozó-gumiszoba

Hozzászólás Szerző: astrohist » 2011.11.26. 20:39

"Ezért írtam, hogy várom az ötleteket. Kedves BQ., tőled is!"

Én már egyszer adtam egy topic-címet! Most is fenn van a címtérban.

No, hát várjuk ki a végét!
Dlajos
Hozzászólások: 628
Csatlakozott: 2011.09.08. 06:07

Re: Homokozó-gumiszoba

Hozzászólás Szerző: Dlajos » 2011.11.27. 06:22

astrohist írta, de nem szó szerint idézem:
A topic nem fog működni, mert a fórumozók nem arra a célra fogják használni, ha használják egyáltalán, amire létrehoztad.
Csak a korrektség miatt, kedves BQ., ugye ez az esszenciája az eddigi eszmecserénknek, nem értettem félre és nem magyaráztam bele semmit? Csak azért, mert idézni csak nagyon pontosan illik és kell!
Egy null javadra! :cry:
Zsperko, " MR1 Kossuth Rádió - A hely - Farkas Erika" topic-ja, ami témájánál fogva pár hozzászólás után úgy is elhal, -mert max. még hárman leírják, hogy F.Erika milyen felkészülten és ostoba kérdéseket tett fel, ezután nincs mit hozzáfűzni-, pontosan belefért volna ebbe a topic-ba szándékaim szerint.
Másik részeredmény a topic címére vonatkozólag:
"Beszéljük meg" egy ajánlat, astrohist (tudom, már létezik! :) )
"homokozó" elfogadva, csakb
Javasolnám a " Hyde park" megnevezést, azzal a kikötéssel, hogy itt nem csak a királynőt, egymást sem lehet szidni, megbántani.
Ez még nem a végleges verzióm. Azért rugózok ennyit a cím választáson, mert azt szeretném elérni, hogy már a megnevezés sugallja a topic célját és utaljon a lehetséges tartalmára, ugyanakkor véletlenül se kelljen megnyitnia annak akit ez nem érdekel. Pl. a "csillagösvény" cím erre szerintem alkalmatlan...
Üdv,
L.
astrohist
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2009.10.01. 20:27

Re: Homokozó-gumiszoba

Hozzászólás Szerző: astrohist » 2011.11.27. 11:20

Nem, nem, azt nem írtam, hogy " "nem fog müködni". Remélem, hogy müködni fog, csak vannak aggályain az eddigi tapasztalatok alapján, hogy szétfolyik, ill. nem teszik bele, ami bele való lenne. Azt kellene átgondolnunk, hogyan lehetne a legjobban használni!
"Csillagösvény" ezt személyesen nagyon nem szeretem (de lehet, hogy másoknak tetszik!). Ti. egy néprajzi hazugság kapcsolódik hozzá. De erre mások talán nem gondolnak.
No, de lássuk, mi lesz belőle. Hiszen abban a pillanatban, amikor kiteszed a nyilvánosságra, önálló életet kezd élni.
BQ
Lezárt

Vissza: “Egyéb csillagászati témák”