Szerverüzemeltetés: önkéntesek jelentkezését várjuk!

A közösségi honlap, a fórum, a levelezőlisták, a blogmotor és a Csillagváros egyéb funkcióival kapcsolatos észrevételek, hibák, kérdések fóruma.
balatonl
Hozzászólások: 197
Csatlakozott: 2009.09.06. 19:43

Szerverüzemeltetés: önkéntesek jelentkezését várjuk!

Hozzászólás Szerző: balatonl » 2010.05.28. 15:34

A Magyar Csillagászati Egyesület internetes jelenléte az utóbbi öt évben számos sikeres honlappal gazdagodott: a régóta működő http://www.mcse.hu mellett havi stabil 300 ezres oldalletöltéssel rendelkezik a 2005-ben indult csillagászati hírportálunk, sokan ismerik és használják a Csillagászati Tudásbázist, Csillagváros közösségi honlapunk pedig tavaly őszi nyitása óta szintén nagy népszerűségnek örvend. Az egyesület által fejlesztett honlapok mellett több, mint 100 tagtárs, csillagászati klub és szakkör honlapja található szerverünkön.

Mindezek nem valósulhatnának meg az üzemeltetést társadalmi munkában végző tagtársak, önkéntesek támogatása és munkája nélkül, akik a stabil és folyamatos működtetést, valamint a folyamatos fejlesztéseket végzik.

Sajnos az üzemeltetést az utóbbi 3 évben végző tagtársunk – rajta kívül álló okokból – tevékenységét 2010. tavaszától nem tudja folytatni. Eddigi színvonalas munkáját, amelyhez számos technológiai fejlesztés és korszerű problémamegoldás fűződik, ezúton is szeretnénk megköszönni!

A fentiek miatt az üzemeltetési feladatok ellátására tagtársaink jelentkezését várjuk! Tekintettel egyesületünk szűkös költségvetésére, az üzemeltetési feladatok ellátását – hasonlóan az Egyesület egyéb tevékenységeihez – társadalmi munkában képzeljük el, tagtársaink önkéntes felajánlására számítva. Tanulva azonban a korábbi tapasztalatokból, kiemelt hangsúlyt szentelünk a hosszú távú fenntarthatóságnak. Ezért arra törekszünk, hogy az egy személyre eső munkaterhelés a lehető legkisebb, még vállalható nagyságú legyen, és a feladatokat lehetőség szerint több személy között lehessen megosztani (ezzel a helyettesítés kérdését is szeretnénk megoldani).

Az üzemeltetési feladatokat meglátásunk szerint legfeljebb négy szerepkörre érdemes bontani, azonban egyes szerepköröket egyszerre több személy is elláthat, attól függően, hogy az adott területen belül milyen szakértelemmel rendelkezik.

Ennek megfelelően az MCSE az alábbi szerepkörök ellátására várja tagtársai jelentkezését!
* Üzemeltetési vezető (heti 1-2 óra)
* Alapinfrastruktúra-üzemeltető (heti 2-4 óra)
* Webes infrastruktúra-üzemeltető (heti 0,5-1 óra)
* Levelezés-üzemeltető (heti 10-30 perc)

(Zárójelben a heti átlagos szükséges munkamennyiség, amely az átadási időszakban a betanulás miatt átmenetileg még magasabb lehet. Több személy esetén az egy személyre eső munkamennyiség értelemszerűen csökken.)

Az egyes szerepkörökhöz tartozó tételes feladatlistát (rendszeres és eseti feladatok), valamint az üzemeltetés szervezeti és informatikai környezetét egy részletes dokumentum mutatja be. Ezzel szeretnénk megkönnyíteni, hogy a jelentkezők számára minél világosabb legyen: milyen feladatra jelentkeznek, az várhatóan mekkora leterheltséget jelent, és a feladathoz milyen szakértelem szükséges.

A jelentkezéseket illetve a felmerülő kérdéseket szívesen fogadjuk, és előre is köszönjük!

Balaton László, MCSE Internetes Szakcsoport vezető
E-mail: admin@mcse.hu
Tel.: 70-370-1786
Kérlek, a honlap használatával kapcsolatos új kérdés beküldése előtt először olvasd el az alábbiakat:
Válasz küldése

Vissza: “Hibabejelentés, fejlesztési javaslatok”