gyuri17 írta: ↑2020.07.01. 21:28
Zsolt én is olvastam, de tapasztalnom is kell, szóval nem írtad hiába! Ráadáskén valami olyan megoldásban volnék érdekelt, ami nem köt annyira a szoftverel való ügyködéshez. Azt is tudom, hogy ez komprimiszumos minőséget jelent majd, de egy minimális rögzítésből és egy képilesztéses eljárásból ha már a vizuális látvány kihozható, akkor már elégedett vagyok.
Erre alkalmas szoftver nélkül attól tartok nem lesz látványos eredményed. De a kamera, műszer és az idő a Tiéd, úgy gazdálkodsz vele ahogy jónak látod.
De tudod az éles bolygóképek készítéséhez itt nálunk nem is szoftver, hanem a seeing és a horizont feletti magasság az elsődleges.
Lehet bármilyen technikánk, szoftverünk ha ez a kettő nem kedvező, akkor éles bolygókép sem lesz.
Viszont ha van seeing és kellően nagybolygó magasság, akkor miért "bünteted" magadat azzal, hogy nem akarsz megfelelő szoftvert használni pl. az összeadáshoz és élesítéshez?
Középszerű vagy olyan eredmény se lesz ha csak pár életlen képet adsz össze.
A kamerád, távcsöved alkalmas jó bolygó fotók készítésére, javaslom használd ki! Én személy szerint ha megkeresel biztosan segítek.