Szép teljesítmény,Mircea. Gratulálok!
Néhányszor már én is megpróbáltam a Lambda Cygnit a 130/865-tel,de eddig még nem sikerült jókor, jó időben kint lenni,hogy meglegyen.
Sebaj,előbb utóbb ez is ki lesz pipálva.
Észleljünk kettősöket!
Re: Észleljünk kettősöket!
Kiss Antal
195/1200T , 130/865T , 130/650T , 60/700L , 50/500L , 50/200L ED
10x50 ED binokulár
Alt-az zsámoly ; Skytee 2 alt-az mechanika
Sparta alt-az mechanika ; TMS Eq platform
195/1200T , 130/865T , 130/650T , 60/700L , 50/500L , 50/200L ED
10x50 ED binokulár
Alt-az zsámoly ; Skytee 2 alt-az mechanika
Sparta alt-az mechanika ; TMS Eq platform
Gratula! Szép észlelés. A Delta Cyg az nálam is meg volt már többször (rajzban is) az STF 2 nemrég, de réssel nem bontottam. Talán ha 250x fölé tudtam volna menni akkor... A Lambdára viszont még nem néztem rá. Ha lesz egy jó ég megpróbálom, bár még mindig 250x a max nálam. Kellene egy új okulár :D Most kíváncsi lettem vajon a 127MC tudná e bontani.
127/1500 MC + EQ3
10x50 Lacerta binokulár
https://egkeprajzok.webnode.hu
10x50 Lacerta binokulár
https://egkeprajzok.webnode.hu
-
Ezek után nem is olyan rút az a kiskacsa!
Gratulálok az észleléshez és köszi az inspirációt!
Gratulálok az észleléshez és köszi az inspirációt!
15x70 Scopium Nature binokulár
254/1200 Dobson,
eq-platform
254/1200 Dobson,
eq-platform
Anti
Koszonom ! Probald meg a Lambda Cygnit, az biztos hogy nehez feladat ilyen kis tavcsovel de epen ez az erdekes.
xyfree
Koszonom ! Szep rajzokat keszitel, gratulalok ! Csak jo dolgokat olvastam a 5 huvelykes Makszutov tavcsovekrol, sok sikert kivanok a Labda Cyg- nil.
A 250x -es nagyitas nagyon jonak hangzik. En hasznaltam 288x-est mert nincs 250x-es.
Ettol kiseb a 216x-es, negy milimeteres okularal. Az meg tul kicsi. 250x idealisnak lattom egy ott huveylkes tavcsoven.
Andras
Koszonom es sok sikert kivanok neked is. A STF 2 es STF 13 a Cepheus-ban joval konyeb felbontani 0,96'' tavolsagal es kb. egyenletes magnitudo csillagokal.
Csatolok egy kepet, igy nezet ki a ''Rut kis kacsa'' kb. most 14 evve. Egyut vele egy harom huvelykes F/9 Newton + 72mm F/11 Newton es egy TCM 60mm zoom latszanak.
Szegeny tavcsoves voltam azokban az idokben. De boldog: akor sikerult latni az Antares kiserot, felbontani a Iota Leo, 52 Ori, Zeta Cnc, Nu Sco, Delta Cyg kettosoket.
Mindig valami az eszemben volt, barkacsolni, javitani a kis tavcsoveken. Mikor 2020-ban felujtottam a ''Rut kis kacsat'', 17 haszontalan lyukakat kelet le takarnom.
Mircea
Koszonom ! Probald meg a Lambda Cygnit, az biztos hogy nehez feladat ilyen kis tavcsovel de epen ez az erdekes.
xyfree
Koszonom ! Szep rajzokat keszitel, gratulalok ! Csak jo dolgokat olvastam a 5 huvelykes Makszutov tavcsovekrol, sok sikert kivanok a Labda Cyg- nil.
A 250x -es nagyitas nagyon jonak hangzik. En hasznaltam 288x-est mert nincs 250x-es.
Ettol kiseb a 216x-es, negy milimeteres okularal. Az meg tul kicsi. 250x idealisnak lattom egy ott huveylkes tavcsoven.
Andras
Koszonom es sok sikert kivanok neked is. A STF 2 es STF 13 a Cepheus-ban joval konyeb felbontani 0,96'' tavolsagal es kb. egyenletes magnitudo csillagokal.
Csatolok egy kepet, igy nezet ki a ''Rut kis kacsa'' kb. most 14 evve. Egyut vele egy harom huvelykes F/9 Newton + 72mm F/11 Newton es egy TCM 60mm zoom latszanak.
Szegeny tavcsoves voltam azokban az idokben. De boldog: akor sikerult latni az Antares kiserot, felbontani a Iota Leo, 52 Ori, Zeta Cnc, Nu Sco, Delta Cyg kettosoket.
Mindig valami az eszemben volt, barkacsolni, javitani a kis tavcsoveken. Mikor 2020-ban felujtottam a ''Rut kis kacsat'', 17 haszontalan lyukakat kelet le takarnom.
Mircea
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.