Fotózás az alapoktól.....

Asztrofotós felszerelések, technikák, trükkök fóruma
Istvan88

Re: Fotózás az alapoktól.....

Hozzászólás Szerző: Istvan88 » 2021.07.09. 22:29

Szia!

Én mostanában csak SharpCappal fotózok, leírom, mit kellene csinálnod.

Maradj raw8-12-ben, gain max, expozíciós idő 1-5sec, formátum PNG, vagy TIFF kezdetnek.
Itt már kapnod kell élőképet, csillagokról mindenképp. Ha nincs egy csillag sem, akkor fókusz probléma van, nagyon lassan mozgasd a fókuszírozót, várd meg minden expó végét az újabb mozgással. Alul zöld folyamatjező mutatja az expókat. Ha találsz csillagot, akkor próbálj fényesebb objektumra menni pl m51. Ennek 10-15 másodperces expónál jönnie kell, legalábbis a két fényes galaxismagnak. Az expóidőt növelve, a qick capture menüponttal vagy a LiveStack funkciót használva tudsz fotózni
stephanus

Hozzászólás Szerző: stephanus » 2021.07.10. 07:49

Istvan88 írta:
2021.07.09. 22:29
Szia!

Én mostanában csak SharpCappal fotózok, leírom, mit kellene csinálnod.

Maradj raw8-12-ben, gain max, expozíciós idő 1-5sec, formátum PNG, vagy TIFF kezdetnek.
Itt már kapnod kell élőképet, csillagokról mindenképp. Ha nincs egy csillag sem, akkor fókusz probléma van, nagyon lassan mozgasd a fókuszírozót, várd meg minden expó végét az újabb mozgással. Alul zöld folyamatjező mutatja az expókat. Ha találsz csillagot, akkor próbálj fényesebb objektumra menni pl m51. Ennek 10-15 másodperces expónál jönnie kell, legalábbis a két fényes galaxismagnak. Az expóidőt növelve, a qick capture menüponttal vagy a LiveStack funkciót használva tudsz fotózni
Szia,
nagyon szépen köszönöm, erre gondoltam, gyalogos útmutatásra :) Az első tiszta éjszakán kimegyek és kipróbálom!
Majd beszámolok, még egyszer köszi!
Üdv,
Robi
ebihal

Hozzászólás Szerző: ebihal » 2023.01.08. 10:58

Sziasztok!

Nemrég megkíséreltem a 127 1500 MC távcsövemre rögzíteni egy (átalakíítatlan) Canon M50-es MILC-et és a Holdat fotózni vele.
Időzítővel oldattam ki 1/125 záridővel.
Sajnos azonban képtelen voltam a képet olyan élesre állítani, mint amilyen élesnek az okullárban látni véltem.
Vajon a szemeim automatikusan csináljaák a lucky imaging-et? Mi lehet a baj? Tapasztalt már valaki hasonlót?

Köszönöm!
Válasz küldése

Vissza: “Asztrofotózás”