Sziasztok.
Nem annyira egy távcső építést szeretnék bemutatni - hiszen ezzel tubussal már megtettem - ,mint inkább csak egy fókuszírozó cserét és ezáltal természetesen megmutatni,ajánlani ezt a remek terméket.
Vehetjük reklámnak is,hiszen maximálisan érdemes rá.
A 130/865 Newton helikális fókuszálóját cseréltem le,egy Görög Zoltán nevezetű fiatalember munkájának gyümölcsére.
Elsősorban muszájból tettem,mert ez ES okulárok Morpheusra cserélődtek és a helikális azokat már nem szerette. Ma már muszáj nélkül és habozás nélkül megtenném,annyira jó az a Crayford.
Egy 2"-es,alacsony,nagyon precíz és teherbíró fókuszálóról van szó.
Tubus falától számítva mindössze ~25 mm magas,de ha számításba vesszük,hogy a kihuzat csöve még 3-4 mm-t beljebb csúszik,mint a szerkezet magassága akkor még alacsonyabb.
És bőven van még hely a kihuzat csöve körül,hogy egy szélesebb okulár is "besüllyedjen.
Teljes mértékben CNC-n készült,6 db vezető csapágyat és bronz szorító/támasztó tömböt tartalmaz. A vezetőszár - amin a 39 mm átmérőjű tekerőgombok vannak - 2 mm átmérőjű acél.
A fényútja 10 mm,ami a mai okulároknak elég. Ezt bizton állíthatom,mert nekem van egy okulárom ami jelentős infókusszal rendelkezik a többihez képest és még így is belefér.
Stabilitása és precízsége szintén dicséretet érdemel,mint ahogy az is,hogy olyan finoman és lassan történik a fókuszálás,mint egy ~1:5 áttétel.
Zoli,a tubusra való talpat minden esetben egyedileg gyártja,tehát a pontosság itt is garantált.
Dícsérhetném még sokáig ezt a piacon egyedülálló terméket - én legalábbis még nem láttam hasonlót sem- de azt hiszem már minden lényeges dolgot elmondtam.
Aki alacsony fókuszálóban gondolkodik elérhető áron,annak azt tudom mondani ez a lehető legjobb választás.
Messenger_creation_CE1474E3-D7F1-4AF3-8819-C4510C637A6B.jpeg
Focuser.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.