A legújabb Meteor legjobb cikke

Az MCSE mint egyesület általános vitafóruma, elsősorban tagok hozzászólásait várjuk!
Avatar
madg
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2010.06.11. 22:03

Re: A legújabb Meteor legjobb cikke

Hozzászólás Szerző: madg » 2021.06.28. 22:51

Kicsit az "ominózus" cikkhez visszakanyarodva: Ezt a cikket olvasva 2021-ben senki nem gondol másra, mint a COVID19-re. Annak idején nagy örömmel látogattam Szatmáry tanár úr kozmikus fenyegetettségünkről szóló előadásait (is). Ott valóban kevés figyelmet fordítottunk a társadalmi kérdésekre, ilyen szempontból érdekes lehetne a cikk. Számomra sajnos (Péter megállapításaival egyetértve) olyan mértékben erőltetett az analógia, hogy emiatt teljesen érdektelenné válnak egy valós aszteroida becsapódás társadalmi reakciói.
Mzssiralop: A csillagok ihlette költészetet, irodalmat mindig szívesen olvasom a Meteorban, hiszen ez egy "romantikus" tudomány. :) A csillagászati vonatkozású játszótérrel pedig teljesen felcsigáztál, ott a helyünk a gyerekekkel! :) De úgy gondolom attól, hogy egy vírus helyére aszteroidát, oltás helyére bunkert írunk, még nem lesz csillagászati vonatkozású egy írás.
De, hogy ne csak kritizáljak: Most kezdem építeni a Jupiter rádiósugárzásának detektálására való antennát, talán nyár végére adatokkal is szolgálhatok, erről egy kis írást szeretnék majd eszközölni, (de nem pályázok a "A legújabb Meteor legjobb cikke" címre! :) ) ha belefér az újságba. (?)
Madarász Gábor
Avatar
attilapalfi
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2021.04.14. 23:16

Re: A legújabb Meteor legjobb cikke

Hozzászólás Szerző: attilapalfi » Tegnap, 20:08

Ugy latom tema lettem ebben a topikban, amin most nagyon meglepodtem.

hg es D.Laci: nem dicsekvesbol raktam be a kepet, vagy irtam oda a tipusat az autonak (mar nem emlekszem melyik volt), hanem az oromomet akartam megosztani, hogy befert. (Egy ilyen autonal ez nem volt trivialis kerdes.) En nem is tettem emlitest loerorol, tipus a forma miatt volt fontos. Meg azt is sugallta, hogy milyen komikus, hogy ilyen autot vettem, aztan lett egy uj hobbim, amihez mennyire nem passzol, aztan megis osszejonnek a dolgok. Termeszetesen mindenki maga megitelheti a megnyilvanulasom, szive joga, de azt azert durvanak tartom, hogy ez masokat elrettentene a forumtol... :? Nem tudom mi koze hozza.

Facebookon nem osztok meg magamrol semmit, a hobbihoz kapcsolodo forumon akartam csak megnyilvanulni.

Aki jon az augusztusi eszlelotaborba, majd megnezheti, ahogy kipakolok belole, es sajat szemmel meggyozodhet rola, hogy tenyleg vicces. :)

D.Laci: "elkapkodott" vasarlasok miatt ne bankodj, en nem bantam meg 1 forintot se amit erre a hobbira koltottem. ;)
D.Laci írta:
2021.06.28. 19:51
Szerintem egészségesebb szép fokozatosan építkezni, egyre több tapasztalatot szerezni, de a mai világ nem mindig ilyen.
Emlékszem micsoda öröm volt, amikor egyre komolyabb eszközöket tudtam venni, még ha használtan is jutottam hozzá.
D.Laci
A fokozatossag megvan, meg akkor is ha te nem tudsz rola. 200-as Dobsonnal kezdtem, es nagyon hamar rajottem, hogy ez a hobbi sokaig maradni fog. Egyertelmu volt szamomra, hogy kell egy nagyobb melle.
Scopium Nature 10x50 binokulár
Skywatcher Skyliner 200/1200
Skywatcher FlexTube 355/1650
Válasz küldése

Vissza: “Hírek, aktuális események, egyesületi élet”