Információk, jelentkezés az alábbi linken. A tábor lebonyolítását segíteni szándékozókat, akik előadást, foglalkozást szeretnének tartani, kérem, hogy nálam jelentkezzenek, mzs@mcse.hu
https://www.mcse.hu/egyesulet/egyesulet ... talalkozo/
MTT 2024, aug. 6-11.
- Mzssiralop
- Adminisztrátor
Re: MTT 2024, aug. 6-11.
Remekül sikerült az idei tábor is Tarjánban. Teljesen bevált ez a hosszabb 5 napos változat, csupán egy este volt amikor nem lehetett észlelni. Ráadásul idén még meleg víz is volt a szaniterkonténerben!
Annyi javaslatom lenne, figyelembe véve,hogy számos gyerek vesz részt a táborban, lehetne számukra kicsit több program. 9-én nagy sikere volt a "cukorgalaxisok, kekszkráterek" szakkörnek és az utazó planetáriumnak. Lehetne a többi napon is valami hasonló foglalkozás a fiatalabbaknak.
Annyi javaslatom lenne, figyelembe véve,hogy számos gyerek vesz részt a táborban, lehetne számukra kicsit több program. 9-én nagy sikere volt a "cukorgalaxisok, kekszkráterek" szakkörnek és az utazó planetáriumnak. Lehetne a többi napon is valami hasonló foglalkozás a fiatalabbaknak.
10x56 B
203/1200 Dob.
203/1200 Dob.
Az nem az éjszaka volt amikor hajnali 1 -ig teljesen beborította az eget a narancsárgás ködpacsmag? Szinte mindenki csalódottan pucolt aludni, majd teljesen kitisztult az égbolt.
*
A tatai kiruccanás nagy élmény volt még így is hogy már jártunk ott. Igényesen fel lett újítva a Posztoczky Csillagvizsgáló. A tábor rendben volt, maradhatna így 5 napos. Ami különlegesség volt számomra az a rekordhosszúságú sztálinvonat. Egyébként meg olyan a forgalom odafönt, hogy szinte minden égifotóban megjelenik az a zavaró csík. Ezenkívül aprócska könnyen orvosolható műszaki hibák fordultak elő, de ezek sem rontották a hangulatot. Balesetet is sikerült megelőzni, ugyanis azt történt hogy két 8-9 év körüli gyermek szűrő nélkül próbálta a Nap felé állítani távcsővét. Időben (és véletlenül) észre vettük, kaptak gyorstalpaló oktatást.
Newton 200/1000, Evostar 80/600 Pro ED-Apo, HEQ-5, EQ-5 léptetőmotorral, Nicon Aculon 12x50 binokulár, 20-60 /60 SW Spektív de már szétesett.
Azon az este én észleltem. Néztem róla előrejelzést, úgyhogy fél 1-ig aludtam egyet és aztán mentem ki az észlelőrétre. Mire elrendezkedtem már ki is tisztult az ég. fél 5-ig kint voltam akkor. Volt nagy vörös folt a Jupiteren, láttam az M1-et stb.tvik írta: ↑2024.08.16. 11:28Az nem az éjszaka volt amikor hajnali 1 -ig teljesen beborította az eget a narancsárgás ködpacsmag? Szinte mindenki csalódottan pucolt aludni, majd teljesen kitisztult az égbolt.
*
A tatai kiruccanás nagy élmény volt még így is hogy már jártunk ott. Igényesen fel lett újítva a Posztoczky Csillagvizsgáló. A tábor rendben volt, maradhatna így 5 napos. Ami különlegesség volt számomra az a rekordhosszúságú sztálinvonat. Egyébként meg olyan a forgalom odafönt, hogy szinte minden égifotóban megjelenik az a zavaró csík. Ezenkívül aprócska könnyen orvosolható műszaki hibák fordultak elő, de ezek sem rontották a hangulatot. Balesetet is sikerült megelőzni, ugyanis azt történt hogy két 8-9 év körüli gyermek szűrő nélkül próbálta a Nap felé állítani távcsővét. Időben (és véletlenül) észre vettük, kaptak gyorstalpaló oktatást.
Az esős napra gondoltam amikor szintén nem volt valami nagy szám az ég és a párásodástól nem lehetett volna meglenni amúgy se, legalábbis az én felszereltségemmel. A vonat az elég horror volt.
10x56 B
203/1200 Dob.
203/1200 Dob.