Magyarországról is látható napfogyatkozások
Re: Magyarországról is látható napfogyatkozások
Dél-Baranyában olyan felhős volt az ég h a Napot még csak sejteni sem lehetett... Örülök azért hogy pár embernek sikerült megfigyelni, és köszi a képeket.
Üdv,
KoviP
Üdv,
KoviP
"A felhőkön és a süvöltő szelen túl, az égbolt sarka mögött terül el a kozmosz. Végtelen és titokzatos, csalogatva hívogat, mintha folyton azt kérdezné: kik vagyunk e Földön és miért?"
Lehet legközelebb úgy kellene, ha tudjuk, hogy következik egy napfogyatkozás, hogy felülünk egy űrhajóra és kicsit magasabban, sőt még a naphoz közelebb is, hogy ne csak gyűrűs legyen, meg teljes is, és úgy néznénk meg.
Erre fele elég borult volt és hiába másztam fel a létrán a padláson s láttam jobban, sajnos erről lemaradtunk.
Erre fele elég borult volt és hiába másztam fel a létrán a padláson s láttam jobban, sajnos erről lemaradtunk.
Ne izguljatok, a következő 2015-ben lesz, addig már csak párat kell aludni!
Inkább segíts minthogy kötözködj.
-
Készüljünk!
3 hónap múlva egy elég szép fogyatkozást láthatunk Mo területéről gyakorlatilag elejétől a végéig!:)
http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEplot/SEp ... Mar20T.GIF
3 hónap múlva egy elég szép fogyatkozást láthatunk Mo területéről gyakorlatilag elejétől a végéig!:)
http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEplot/SEp ... Mar20T.GIF
Észleléseim: http://viktorcsehdraws.blogspot.com/
Csak az a baj, hogy nem a totalitás sávjában leszünk zömmel és nem élhetjük át a teljes fogyatkozás élményét mint 1999 augusztusában.
"A kitakarásmentes távcső lényege, hogy ne takard ki az összetartó fénysugár közepét, mert ez a távcsöved lelke" - A. S. Leonard
-
gabo67 írta:Csak az a baj, hogy nem a totalitás sávjában leszünk zömmel és nem élhetjük át a teljes fogyatkozás élményét mint 1999 augusztusában.
Szerintem így is érdekes lesz.
Észleléseim: http://viktorcsehdraws.blogspot.com/
Cseh Viktor írta:gabo67 írta:Csak az a baj, hogy nem a totalitás sávjában leszünk zömmel és nem élhetjük át a teljes fogyatkozás élményét mint 1999 augusztusában.
Szerintem így is érdekes lesz.
Bízzunk abban, hogy mind ehhez majd jó idő is társulni fog
"A kitakarásmentes távcső lényege, hogy ne takard ki az összetartó fénysugár közepét, mert ez a távcsöved lelke" - A. S. Leonard
Can u tell me when is the next eclipse? I have friend with a telescope and he want to use it
camere hdcvi
camere hdcvi
"an u tell me when is the next eclipse? I have friend with a telescope and he want to use it "
A nap- és holdfogyatkozások listáját, képeit megtalálod a Googlban a
"NASA index to five millenium eclipses" beütésével.
A felső sorban ráklikkelhetsz arra, hogy nap- vagy holdfogyatkozást keresel-e. A megfelelőre klikkelve elő jön egy táblázat, ahol 100 éves intervallumokkal beállítható, hogy melyik évszázad, majd azon belül melyik évtized és év érdekel, és ott már megkeresheted a számodra érdekes fogyatkozás időpontjait, ill. térképét.
Az idei második napfogyatkozás csak Észak-Amerikában lesz látható.
Sikeres böngészést: BQ.
A nap- és holdfogyatkozások listáját, képeit megtalálod a Googlban a
"NASA index to five millenium eclipses" beütésével.
A felső sorban ráklikkelhetsz arra, hogy nap- vagy holdfogyatkozást keresel-e. A megfelelőre klikkelve elő jön egy táblázat, ahol 100 éves intervallumokkal beállítható, hogy melyik évszázad, majd azon belül melyik évtized és év érdekel, és ott már megkeresheted a számodra érdekes fogyatkozás időpontjait, ill. térképét.
Az idei második napfogyatkozás csak Észak-Amerikában lesz látható.
Sikeres böngészést: BQ.