"A " vonatkoztatási rendszerfüggetlen állandó.

qadmester

"A " vonatkoztatási rendszerfüggetlen állandó.

Hozzászólás Szerző: qadmester » 2024.09.28. 23:51

<t>Fizikusok, matematikusok, továbbiakban, "a szakama". A szakma eredményeire és képesítéseire igen büszke. Úgy érzi..., autópálya hasonlattal élve, hogy a belső sávban való haladás, csak a szakma joga és kötelessége. A hétköznapokban ez úgy nyilvánul meg, hogy aki, rámutat az eredmények ellentmondásoságára, azt szakmaiatlan gondolkodással vádolják és szerényen felkérik, hogy legyen szíves úgy gondolkozni mint ők. Ezért vagyok én kénytelen, a hasonlatnál maradva, a legkülső sávban, jobbról, megelőzni a szakmát, fény sebességgel.<br/>
Elfogom magyarázni, hogy a 300 000 km/s miért vonatkoztatási rendszerfüggetlen állandó, miért jogosan, fizikai állandó. Egy test sebessége mindig függ, az őt kibocsájtó struktúra sebességétől. Ez vitathatatlan. A. E. is ugyan erre a következtetésre jutott. Azonban a fény sebességének mérése ennek ellent mond. Úgy döntött, a lehetetlen lehetséges, akkor a rendhagyó gondolkodásnak nincs határa, megalkotta a relativitás elméletét. <br/>
Íme néhány, szemöldök ráncolást, emelkedést kiváltó kijelentés. A 300 000 km/s, nem a fény sebessége!!!!!!!!!!!!!! Nem az övé!!!!! A fény, foton sebességét még nem mérte meg senki!!!!!!!!!! Nem is fogja senki soha!!!!!!!!<br/>
A szakmának, esélye sincsen kitalálni, felismerni a valóságot!!!!!!! A. E. IQ-ja 160. az internet szerint. Amennyiben ez igaz, akkor az enyém 160 milliárd!!!! Azért írtam betűvel, hogy ne keljen számolni a nullákat. Ebben az írásban minden kijelentés indokolva lesz!!!! A. E. és a szakmának esélytelenségét a pszichológia úgy hívja, tanult vakság. Nézz utána!<br/>
Algebra...a matematika "nyelve", szabályai, törvényei mondják meg, hogy írd le vele a valóságot. Azonban fordítva nem működik! Az az, vele magyarázni a valóságot nem lehet!!! Tilos!!!! Ezért a matematika nem alkalmas bizonyíték!!! Ha! Az egyenlet végeredménye helyes, az csak az egyenlet helyességét igazolja!!! Azt, hogy a valóságot, vele jól írtad le, azt nem igazolja!!! Naaa, kezdjük.<br/>
<br/>
<br/>
km/h.......EZ mi?????? Miután elidőztél szellemi kapacitásom körül, beugrik, hogy ez, mértékegység. A sebesség mértékegysége. Egyben utal a sebesség számitáshoz rendelt megoldóképletre is. A megtett út, osztva, a megtételéhez szükséges idővel. A végeredmény a test sebessége. Ezt gondolod?! Tévedsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez! A szakma, A. E., legnagyobb tévedése!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azért tévednek!!!!! Mert nekik, ezt tanították!!!!!!!!!!!!! Nekem is. Emlékszel? Tanult vakság! A megtett út, osztva, a megtételéhez szükséges idővel! Ez!!!!!! Ez, soha! Semmilyen körülmények között nem jelenti a szakaszt bejáró test sebességét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez! Ez, a megoldó képlet és annak eredménye, NEM zárja ki azt, hogy a test által bejárt szakasz, összes pontján mért test sebessége eltér, a megoldó képlet eredményétől!!!!!!!!!!!!! Nem lehet felismerni a valóságot, ha azt sem értik, mit ír le a megoldóképlet. Ebből eredően a végeredményt sem értik!!!!!!!! Az nem a test sebessége!!!! Az eredmény, egyenletes sebességet ír le, ad meg!!!!! Kész az egyenes vonalú, egyenletes mozgás! Inerciarendszer! A második hiba! Ezen okból azt gondolják, a fény sebessége egyenletes, állandó! És mert mindig állandónak mérték. Az általam szétértelmezett képlettel. Szinte kész is a megoldás. Szinte...Ebből már egy értelmes humanoida rájön.<br/>
Megint a szemöldökök következnek. Az. Ami igaz a 300 000 km/s-ra, az igaz bármely sebességre !!!!!! Néhány feltétellel...persze. Amit a 300 000 km/s-al tapasztalunk az, teljesen hétköznapi, prózai dolog, igaz akár 40 km/h-ra is! Mutatom....<br/>
<br/>
Képzeld el....Én qad őrmester vagyok, a BRFK-nál dolgozom. ( még ez a neve? ) A főpolgármester költség csökkentést rendel el Budapesten. Ezért a vízi rendőrség, egy hétig nem szálhat vízre. Engem, az alsó rakpartra rendelnek a telepíthető doppler radarommal. B.P. közigazgatási határain belül, a vízen haladás maximuma 40 km/h. A Duna sodrása 20km/h. Egy hétig radarozom a hajókat, de nincs sebesség túllépés. A főparancsnok nem csak költség csökkentésben reménykedett, remélte lesz bevétel is. Ezért rám küldi a másik BRFK-t, Budapesti. relativitás figyelő központot, hogy kérdezzenek ki. Megérkezik A. E. kapitány. Azt kérdezi, hogy van az, hogy a folyó sodrása nem látszik a mért eredményen? Mire Én, az a hajó ami Komáromba megy, az a folyóban úszó farönkhöz képest 60-al, hozzám képest 40-el hajózik. Az, amelyik Belgrádba tart, az a farönkhöz képest 20-al, hozzám képest 40-el hajózik. Néhány következtetés a példámból. Talán már nem kell hozzá a szemöldököd. A fény, foton által elérhető maximáli sebességet, csak és kizárólag a kibocsájtási energia szablya meg!!!<br/>
Az univerzumunkban van egy sebesség korlát, a fénytől, fotontól függetlenül!!!!! Ezért a fény, foton nem az energiájának megfelelő sebességgel halad, hanem az érvényes sebesség korláttal, mindig!!! Ahhoz, hogy egy test sebessége, vonatkoztatási független állandónak látszódjon, elengedhetetlen feltétel, hogy ő, csak is ő legyen képes, a sebesség korlát maximumánál gyorsabb haladásra!!!! Példában, hajó a foton. A fény sebességét megmérni ily módon nem lehet!! Még nem hallottam ,hogy valaki látott a Nap felszínén, BRFK dolgozót. Meghát... milyen eszközt, radart használna?????? Háááát.....Íííígy!<br/>
Amikor a hülyék elegen vannak, akkor az lesz az átlag, tehát a normális. Én hülye meg csak pislogok...<br/>
<br/>
Tisztelettel a Józan Paraszt!</t>
qadmester

Re: "A " vonatkoztatási rendszerfüggetlen állandó.

Hozzászólás Szerző: qadmester » 2024.10.03. 01:57

Az. Aki. Azt a következtetést vonja le az előző írásomból, hogy nagyon beképzelt, nagyképű vagyok....annak igaza van!!! Az írásom egyik, számomra fontos szándéka, hogy a "tanult vakság"-ot vegyék komolyan! Vegye mindenki fontolóra! Ezt nagyon szeretném!!!!!!!!!!!! Mindenkinek legyen, velem kapcsolatban, világos az, hogy én nem tartom a humanoidát olyan nagyra, mint saját maga. A számtalan tévedését figyelembe véve, gondolom őt, ostobának! Én azt tartom lehetetlennek, kizártnak, hogy én annyival okosabb legyek, mint ahogy azt gondolom!!! Ezért kerestem okot a különbségre. "Tanult vakság"!!!
Privát üzenetben kérdezte tőlem, egy fórumtársam, hogyan magyarázom a Michelson-Morley kísérlet eredményét. Az írásom maga a magyarázat.
Az univerzumban csak, kizárólag egyetlen barionos struktúrának fontos a szándékosság! A struktúra neve homo sapiens! Rajta kívül minden struktúra tesz a szándékra. Az univerzum a homo szándékára is nagy ívben tesz! Csak neki számít az egyidejűség. Szereti létre hozni, előidézni, róla tudni. Ehhez azonban tudnia kell, hogy egy test hogyan mozog a térben. Két adatról van szó, a sebesség, távolság. Ezekről mindent kell tudnia, különben nem képes azt létre hozni illetve, arról tudomást szerezni. Egyidejűségi mutató a test sebessége! Amikor mérőszámban leírod a távolságot, m, km, az nem ad arról információt, hogy egyébként a megtett út az milyen geometriai forma!!!!!!!!!! Nem számít!!!!!! Csak a távolság! Annak mértékegységében kifejezve! Az egyidejűséget nem a térbeli, bejárt út befolyásolja, ha nem annak hossza!!! A térbeli út, annak hosszára van kihatással! Azt befolyásolja és vele az egyidejűséget. Azonban nincs szükség a térbeli forma leírására, az egyidejűség kiszámításához!!!!!!!!!!!! A megtételhez szükséges idő. Nos leírhatnánk, másodpercre lebontva az adott másodpercben mért test sebességét, de miért tennénk ilyet? Tökéletesen elegendő, ha szükséges idő, átlag sebességével számolunk. A forma 1-ben is van köridő. A köridőnek is van sebessége, de!!! Ez nem jelenti azt, hogy a pilóta nem lassít a kanyarban!!!!!!!! Kész az inercia rendszer!!! Amikor azzal vádolták a relativitás elméletet, hogy csak az inercia rendszerek leírására alkalmas, akkor a vádló is a tanult vakság nevű betegségben szenvedett, mert neki sem tanították ,hogy a homo már évezredek óta kezeli a nem inercia rendszereket oly módon, hogy azokat inercia rendszerként írja le és úgy számolja! Forum társamnak...Komárom és Budapest között a távolság változatlan. Ezen a távolságon kiszámolod a példában szereplő hajó sebességét, az 40 km/h lesz. Miközben tudod, hogy a Dunában úszó farönkhöz képest 60km/h-val megy. A fény sebességét nem mérték!!!! Kiszámolták!!!!! Az előbb leírt képlettel. Távolság, osztva a szükséges idővel, ez nem mérés! A doppler radar, az mér. Mindig a test sebességét adja meg, abban a pillanatban, amikor róla, a radarhullám visszaverődik!!! Arról a pillanatról, az akkori sebességéről a testnek, ad információt! A sebesség számolható is. De! Az mindig átlagsebesség!! Az egyenlet eredménye! Annak jelentése! Átlag! Sebesség. Ismer valaki olyan eszközt, eljárást, módszert, elvet, amivel a fény dopplerezhető lenne???? Én nem. Elérkeztem a témához amiről, ebben a közlésben írni akartam.
Nem elég, hogy a humanoida "vak", még vakságban is tartja saját magát!!!!!!!!! A 300 000 km/s-t, fénysebességként nevesíteni, megtévesztő!!!!! A tévedésben tartásra alkalmas, elnevezés!!!!!! Ezt a sebességet, birtokos szerkezetben, a fényre vonatkozóan, használni pedig, átverés, hazugság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem csak azért, mert az átlag sebesség, nem a test sebességét jelenti, a korábban általam leírt okból, hanem mert ez a sebesség, kiszámolt sebesség, nem sebességet jelent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ebben az esetben!!!!!!!!!!!!!
Szemöldök....A fény sebesség, azért vonatkoztatási rendszerfüggetlen állandó, mert a fény sebessége nem állandó!!!!!!!!!!!!!!!
A téma címében szereplő állandó, kiszámolt állandó, csak és kizárólag, az az, a számolás eredménye, úgy lehet mindig állandó, hogy a fény sebessége nem állandó!!!!!!!!!! A kiszámolt fizikai állandó, sebesség, az ÁTLAG sebesség!!
Az, hogy mindig ugyan annyinak számolják, az igen, meglepő. Jelentése van bizonyosan! De! Azt! Nem tudja, aki kiszámolta!! Hogy a számolás eredménye, annak jelentése, hogy az eredmény, ÁTLAG SEBESSÉG!!!!! ÁTLAG! Ennek a fogalomnak a létre jötte, jelentése az ELTÉRÉS !! Az átlag sebesség létrejöttének az oka, az eltérő sebesség!!!!! Az identitása, az eltérő sebességben van! Szó szerint, azt jelenti, eltérő sebességek! Ezek viszonyítási közepe.
Innen nézve.... a vonatkoztatási rendszerfüggetlen állandó, egyáltalán nem mond annak ellent, hogy a test sebessége, mindig függ, az őt kibocsájtó struktúra sebességétől!! Nem?? Kérdezem....? Belegondolt egyébként a szakma...mennyire zavaros, logikátlan, értelmezhetetlen ahogy kommunikálnak? Abban az esetben, amikor egy test sebessége állandó, akkor, megkellene látszódnia, a kibocsájtó struktúra sebességének a sebességén! Amikor a szakma kijelenti... a fény sebessége állandó. Akkor miért nem látszik meg rajta a kibocsájtó struktúra sebessége?! Ambivalens kijelentés! Nem gondolják így? Nincs kivétel! Ez alól nem lehet kivétel semmi! Hozzá kellene adódnia, vagy kivonódnia!! Az, hogy a fényt mindig állandó átlag sebességgel számolták, az, pont azt jelenti, hogy a sebessége nem állandó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez a bizonyíték! Nem hogy semmi nem mehet ennél gyorsabban!! Hanem a fény, vonatkoztatási rendszertől függően, tudhatóan gyorsabban megy mint a vonatkoztatási rendszerfüggetlen állandó sebesség!!! Meg azt is, hogy ez a sebesség nem az övé!!! A kijelentés úgy helyes, pontos, tartalmilag következetes, ha azt mondom...Az univerzumban a fény 300 000 km/s átlagsebességgel terjed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A humanoida fajnak van egy személyiség jegye, ami mindenre rányomja bélyegét. Ezt úgy hívják, kisebbrendűségi érzés. Amikor nem ért valamit, összevan zavarodva, ez a személyiség jegy mindig megjelenik! A kényelmetlen érzés feloldása csak valamely magyarázattal lehetséges. Ami egyben azt is jelenti, hogy nem vagy értéktelen. Ha létezik a csoda, nem vagy ostoba mert a csodák ellent mondhatnak a józan észnek. Nos...az univerzum nem egy csoda!!!!!!!!! Csodálatos...igen! De! Teljesen hétköznapi. És mindenkinek üzenem...lehet tudni!!
Tisztelettel a Józan Paraszt!
Válasz küldése

Vissza: “Elméleti kérdések”