Sokat gondolkodtam,hogy létre hozzam e ezt a témát.
Egyrészt mert ha - kis túlzással élve - nincs itt senki,akkor úgysincs aki válaszoljon, másrészt nem akarom,hogy a puszta kíváncsiságom sértődésnek,haragnak,újabb személyeskedésnek és egyéb negatív dolgoknak legyen a táptalaja.
Egyszerűen csak szeretném megérteni,hogy miért üresedett ki ez az egyébként hasznos,informatív,egykor aktív fórum.
Számtalan témát átolvastam,némelyiket többször is és látszik, hogy annó bizony nagy volt az aktivitás. De nem kell messzire menni,elég csak a tavalyi nyárig: én akkoriban regisztráltam és még akkor is jóval több és aktív tagja volt a Csillagvárosnak.
Ha kérdeztem,jött a válasz hamar és többfelől. Rengeteg jó tanácsot és segítséget kaptam.
Még közelebb,ez év eleje: talán kevésbé,de még mindig működött a fórum. Aki kérdezett vagy csak írt annak még mindig válaszoltak, reagáltak és nem 1-2 nap elteltével.
Aztán egyszercsak történt valami. Lassan vagy hirtelen,de egyre többen kezdtek eltűnni,bejelentve vagy szótlanul. Mint egy néma tüntetés,egy ki nem mondott tiltakozás valami ellen.
Vagy pedig: fogalmam sincs. Még csak ötletem sincs.
Pedig biztos vagyok benne,hogy téma lenne. Nem tartom valószínűnek,hogy mindenki felhagyott az észleléssel,távcső vagy mechanika készítéssel,bármilyen kis apró buherával a felszerelésén,stb...
Nem hiszem,hogy senkinek nincs kérdése,ötlete,terve amit szívesen megbeszélne másokkal.
Olyat is látni,hogy felkerül egy bejegyzés, más reagál rá,de visszareakció nincs. Később sem. Akkor minek? Azért, hogy tudjuk, megcsinálta? Szuper!
Van kérdés,van rá válasz is(jó vagy sem,most nem lényeg),de a válaszra már nincs reakció. Akkor megintcsak minek?
Tudom,láttam,voltak ellentétek,de szerintem felnőtt embereknek nem okoz gondot ezeken túllépni. Nem gondolnám,hogy ennyi elég a "kihaláshoz".
Természetesen vannak még néhányan akik nem akarják elhagyni a süllyedő hajót,akár a Titanic zenekara és ez nagyon jó.
Mindezek ellenére ,sajnos egyre jobban illik a Szellemváros név a fórumra.
Ott van a CN fóruma. Elképesztően aktív,semmi nem marad válasz nélkül. Megszámlálhatatlan téma van pl. a kollimációval kapcsolatban. És nincs leszólva a tizedik témanyitó sem,el van mondva századjára is. Ez itt is működött persze,nem is azért írtam.
Tudom,300 millió vs.10 millió lakos. Sokkal több amcsill,több lehetőség,megértem. De a Csillagváros kis országunkhoz képest is "vérszegény" lett.
Talán nem ezzel a témával leszek közönségkedvenc,talán válasz sem lesz,de legalább kiírtam magamból ami már régóta foglalkoztat.

Biztos van akiben felmerül majd,hogy ugyan mi a francot okoskodik itt ez a júzer a maga alig több mint 1 éves múltjával,két csillagot nem tudott megkülönböztetni egymástól amikor nekem már kitaposott helyem volt a tarjáni táborban(vagy valami ilyesmi

Megmondom én: semmi!
Egyszerűen csak érdekel.
Ne értsetek félre,nem akarok senki magánéletében vájkálni,nem is feltétlenül konkrét okok érdekelnek és nem is szeretnék feszültséget,hanem csak mint jelenséget szeretném megbeszélni.
Már ha lesz kivel...