Hol van mindenki?
Re: Hol van mindenki?
Jómagam rengeteget tanultam, miután 8-9 éve belevágtam az amatőrcsillagászatba. Hálás vagyok ennek a fórumnak ezért. Távcsőépítés, optika, mechanikai elvek, észlelések stb. És minden nagyon gyakorlatiasan leírva. Hatalmas tudás van itt felhalmozva, nagy kár lenne, ha törölnék.
- Mzssiralop
- Adminisztrátor
Nem tudok róla, hogy törölni akarnánk. Lehet hozzászólni, kommunikálni, a lehetőség adva van. Csakhogy, amint arra Vzp is rámutatott, rengeteg egyéb, sokkal népszerűbb platform keletkezett az indulás óta eltelt több mint másfél évtizedben. Egyszerűen szétfolyik a nyilvánosság ezernyi ágra, mint egy deltatorkolat. Annak idején, amikor 2009 tavaszán kezdett formálódni a Csillagváros, még Asztro-iwiw volt a belső munkacíme. Hol van már azóta az Iwiw? A Csillagváros meg mégiscsak itt van.
- TeleszkoposLany
Én először járok itt idei tagként és ez kb. a 2. hozzászólásom. Nem tudom biztosra ígérni az aktivitást, mert az a helyzet, hogy számomra a csillagászat az egy hobbi a sok közül. Fektetek bele energiát és pénzt is persze, mert szeretem és szeretnék a jövőben is komolyabban foglalkozni vele.
Ugyanakkor hajlamos vagyok eltűnni, mert általában nem jut energiám arra, hogy olvassak, vagy írjak, akár mindkettő.
Egyébként lehet, hogy itt lenne illendő köszönetet is mondanom, úgyhogy tényleg köszi, hogy megőriztétek a fórumot, mert jelen állás szerint én marhára kezdő vagyok, és úgy érzem, hogy itt fogom többek közt a legtöbb tudást felszedni a teleszkópokról és a világűrről is.
Ugyanakkor hajlamos vagyok eltűnni, mert általában nem jut energiám arra, hogy olvassak, vagy írjak, akár mindkettő.
Bresser Venus 76/700