Astroberry

Planetárium- és csillagászati térképprogramok, csillagászati képfeldolgozó szoftverek és társaik
Frigyes

Astroberry

Hozzászólás Szerző: Frigyes » 2024.09.06. 19:54

Sziasztok!

Nem találtam még ilyen témát, ezért nyitottam újat.

Astroberry konfiggal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Az eszközök: Astroberry Pi4-en (4GB-s verzió), frissen telepített Astroberry image, a mount EQ5 pro goto (SynScan). A motorvezérlő USB kábellel van összekötve a PI-vel (nem dongle, a motorvezérlő beépített USB-jén).
A settingsben kiválasztottam a Skywatcher alatt a SynScan-t (nem legacy), majd amikor próbálom indítani az eszközöket KSTAR-ban , az INDI control panelen az jelenik meg, hogy [ERROR] Serial read error: Timeout error, valamint egy popup ablakban "Synscan failed to connect: Please ensure the device is connected and powered on."
Persze be van kapcsolva a motorvezérlő és kap tápot is.

Frissítettem FW-t a motorvezérlőn, semmi változás. A log file-ban ugyanez van, mint fentebb írtam, semmi további infó.

Próbáltam a soros kapcsolat sebességét változtatni, semmi. Az Indi talál portot látszólag (legalábbis a beállításoknál a Scan port-ra kattintva írja, hogy talált), de bármit állítok, ez a hibaüzenet jön be.
A többi eszköz (DSLR, CCD) szépen kapcsolódik USB-n.

Van valakinek esetleg ötlete, hogy merre keresgéljek? :?

Köszönöm!
Üdv: Frigyes
Frigyes

Re: Astroberry

Hozzászólás Szerző: Frigyes » 2024.09.10. 20:44

Megválaszolom időközben magam.
A Synscan motorvezérlő beépített USB portját nem tudja kezelni az INDI, egy EQmod kábelre van szükség, vagy - mint kiderült - a Skywatcher USB dongle (amit a kézi vezérlő RJ45-ös portjára lehet kötni) szintén tökéletes.
Az INDI-ben a Mountnál EQmodot kiválasztva gyönyörűen kapcsolódik és az Astroberry máris vezérelni tudja a mountot.
Üdv: Frigyes
Válasz küldése

Vissza: “Csillagászati szoftverek és egyéb számítástechnikai kérdések”