Nincs 10 évnél fiatalabb háztartási elektromos fogyasztó, semmi extra, csak takarékosak vagyunk...
Igazából én is azt remélem, hogy pl. a szomszédokra jobban tudok hatni az egész éjszaka égve hagyott kinti világításokat illetően.
Fényszennyezés - sürgős kérdés
- Vizi Péter
Re: Fényszennyezés - sürgős kérdés
Ne reménykedj. Az én szomszédaim már most is takarékosak. A régi normál 40W-os izzót lecserélték három 10W-os LED-re. Kb. 400 lumen helyett 3x800...Vizi Péter írta: ↑2022.07.17. 18:26Igazából én is azt remélem, hogy pl. a szomszédokra jobban tudok hatni az egész éjszaka égve hagyott kinti világításokat illetően.
Ha ebből most kettőt lekapcsolnak, akkor tartunk kétszer olyan rossznál, mint eredetileg volt. De nem fogják lekapcsolni

Heitler Gábor -- Távcsöveim összátmérője 1475 mm
- Vizi Péter
Hannoverben lekapcsolják a nagyobb épületeken – mint például a városháza vagy a múzeumok – az éjszakai kivilágítást az energiahiányra hivatkozva.
Hannoverben igen.Vizi Péter írta: ↑2022.07.28. 20:50Hannoverben lekapcsolják a nagyobb épületeken – mint például a városháza vagy a múzeumok – az éjszakai kivilágítást az energiahiányra hivatkozva.
- Vizi Péter
Valami mégis elkezdődik talán, ezt a hannoverit első jelének veszem.