Azt olvastam, hogy az 520 nm zöld lézereknek jobb a nekünk szükséges "hidegtűrésük" téli éjszakán. Ezek még zöldek, de kicsit már talán kékes-zöldek. Ali-n néztem, számtalan 520nm zöld lézerfejet lehet külön kapni. Tehát nem toll, vagy zseblámpa szerűen tokozva, akkutartójával, hanem a fej, és kilóg belőle két drót, és adjál neki valahogy feszültséget. Általában 3-9V közöttet írnak. Van amire 3C, és van amikre 5-9V között bármi fedzéltség jó, a kínai hordetése szerint. Van-e ezekke az 520nm lézerekkel valakinek tapasztalata, kereső kiegészítőnek használva?
Attila írta: ↑2020.11.08. 10:58htamas.hun írta: ↑2020.11.05. 10:41Attila, esetleg tudod, hogy mekkora a hullámhossza a lézerednek? Amit írtam, 532 nm-es típus biztosan infra diódából indul, de az 515-520 nm körüli lézerekben már zöld dióda van. Ez lehet a magyarázat. ...
Megnéztem. 532nm-es, 500mW-os (max.), azaz olyam, mint Lacié, csak fele akkora teljesítménnyel.
Tegnap éjszaka Érden, a kúpoldámban konkrétan 0°C körül volt a hőmérséklet, és - Laciéhoz hasonlóan - kiválóan működött, még csak nem is "erőlködött"...
(De használtam már mínuszokban is, ebben biztos vagyok, csak nem tudom a pontos hőmérsékletet, mert akkor nem néztem meg.)
Ezek szerint a kristályok nem tudják, hogy nekik nem szabad frekvenciát transzformálniuk ilyen hidegben.![]()
Zöld lézer.jpg
MDA